Punjena tikva na španjolski način

Uživanje u ovoj deliciji je zagarantirano!
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 255 kcal / 1.066,92 kJ
Sastojci
- 1 Marrow Partim tikva
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica nasjeckanog luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 100g nasjeckane kobasice
- 1 žličica dimljene paprike
- ½ žličice crvene paprike
- ½ žličice origana
- ½ žličice majčine dušice
- 800 g nasjeckanih rajčica
- 140g narezane pečene paprike
- šaka nasjeckanog peršina
- 85g krušnih mrvica
- 100g naribanog Manchego sira (može i zamjena)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Izrežite tikvu po pola i izdubite. Na ulju lagano dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte češnjak, kobasicu i začine.
- Pirjajte nekoliko minuta na laganoj vatri, a zatim dodajte rajčicu i papriku. Dodajte peršin.
- Napunite polovice tikve, pokrijte folijom i pecite 30 minuta.
- Pospite krušnim mrvicama i ribanim sirom i vratite u pećnicu na 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaMarinirana piletina s povrćem40 min12345
-
Jela od mesaPiletina sa šarenim povrćem45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s rajčicom20 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345