Losos sa začinjenim maslacem
Za zdravlje krvožilnog sustava.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g maslaca
- Sok i korica od 1 limuna
- 2 žlice svježeg timijana
- 2 žlice svježeg ružmarina
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- sol
- papar
- 4 fileta lososa
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Pustite da se maslac rastopi na sobnoj temperaturi. Pomiješajte maslac, koricu i sok od limuna, timijan, ružmarin, češnjak, sol i papar. Dobro promiješajte. Maslac zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da stoji u hladnjaku 30 minuta.
Zagrijte ulje u tavi. Losos posolite i popaprite po želji. Pecite sa svake strane 5 do 7 minuta, ovisno o debljini fileta.
Stavite losos na tanjure i na svaki filet stavite malo začinjenog maslaca. Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti