Bakalar na malo drugačiji način

Čest izbor na jelovniku za Badnjak, bakalar možete pripremiti i u pećnici
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta bakalara
- 1 žličica soli
- 1 žlica perišina
- 1 žlica ružmarina
- 1/2 žličice papra
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema bakalara u pećnici:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Filete operite i osušite papirnatim ručnikom.
- Pospite solju, paprom, peršinom i ružmarinom.
- Stavite u vatrostalnu posudu, prelijte uljem, poklopite i pecite oko 20 minuta.
- Poslužite uz prilog po želji.
Teško je zamisliti Badnju večer bez bakalara na stolu. Dok neki bakalar rade na bijelo, drugi vole varivo od bakalara, svježi ili samo suhi. Saznajte na koji način pripremiti bakalar?
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeBakalar na bijelo2 h12345
-
Jela od ribeBakalar u umaku s rotkvicama45 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345