Juha od karfiola

Gusta okrepljujuća juha.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žlice maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1/4 šalice brašna
- 2 šalice mlijeka
- 1 1/2 šalica vode
- 2 šalice povrtne juhe
- 2 glave nasjeckanog karfiola
- 1 žličica senfa
- 2 šalice cheddar sira
Priprema
Rastopite maslac i dodajte luk. Pržite luk 4 do 5 minuta dok ne postane proziran. Dodajte brašno i stalno miješajte, dok brašno ne postane svjetlo zlatne boje. Polako dodajte mlijeko stalno miješajući. Zatim ulijte vodu i juhu. Dodajte nasjeckani karfiol i pustite da prokuha. Smanjite vatru, poklopite i pustite da pirja dok karfiol ne omekša, oko 10 minuta.
Štapnim mikserom usitnite cvjetaču. Dodajte senf i sir i miješajte dok se sir ne otopi. Začinite paprom i solju i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Juhe
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345