Faširanci od fete i tikvica

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veliki krumpir
- 3 tikvice, isjeckane
- 1 jaje, razmućeno
- 1 slatki luk, sitno nasjeckan
- 10 svježih listova mente, sitno nasjeckanih
- 250 g fete, izmrvljene
- 25 g krušnih mrvica
- 50 g brašna
- 120 ml maslinovog ulja, ili po potrebi
- sol i mljeveni crni papar, količina po želji
Priprema
Dovedite lagano posoljenu vodu u loncu za pirjanje do vrenja i stavite krumpir u vodu. Kuhajte dok ne omekša, oko 20 minuta, izvadite i pustite da se ohladi. Kada se ohladi dovoljno da se može obrađivati, narežite na fine kockice.
U velikoj zdjeli, izmiješajte zajedno kuhani krumpir, tikvice, jaja, luk, lišće mente, fetu i krušne mrvice. Napravite takvu smjesu da laganim pritiskom možete napraviti faširance.
Stavite brašno u zasebnu plitku posudu. Od nastale smjese tikvica napravite male faširance, a zatim ih obložite s brašnom s obje strane.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj toplini. Popržite faširance do zlatno smeđe boje, to jest 3 do 5 minuta po strani.
Ocijedite faširance na papirnatim ručnicima i poslužite vruće.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od tikvica i kukuruza1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRolice od tikvica25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjene tikvice s ovčjim sirom20 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345