Kus kus s grožđicama i bademima

Odlična kombinacija koja će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- ½ šalice narezanih badema
- ½ šalice grožđica
- ¼ šalice sjemenki šipka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice vode
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 ½ šalica kus kusa
- 1 ½ šalica kipuće vode
- sol
Priprema
U veliku zdjelu stavite kus kus, začinite solju i prelijte s 1 ½ šalicom vode. Promiješajte, poklopite i stavite na stranu.
U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Prepržite bademe i grožđice. Otopite šećer u dvije žlice vode i prelijte bademe i grožđice. Stalno miješajte dok bademi ne dobiju zlatnu boju. Uklonite s topline i stavite na tanjur.
Kus kus stavite na tanjur, pospite grožđicama, bademima i sjemenkama šipka. Ukrasiti s peršinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345