Njoke

Fine domaće njoke.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 žumanjak
- 1/2 žličice soli
- 300g višenamjenskog brašna
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice krušnih mrvica
Priprema
Ogulite krumpir i kuhajte ga u slanoj vodi 20 minuta. Zgnječite ga, dodajte žumanjak, sol i brašno. Ako treba, dodajte više brašna da se formira tijesto. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Razdijelite tijesto u 4 dijela. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i režite njoke.
Stavite njoke u kipuću vodu i kuhajte 2 minute.
Rastopite maslac u tavi. Dodajte krušne mrvice i pržite oko 3 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kuhane njoke pospite s prženim krušnim mrvicama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345