Njoke

Fine domaće njoke.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 žumanjak
- 1/2 žličice soli
- 300g višenamjenskog brašna
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice krušnih mrvica
Priprema
Ogulite krumpir i kuhajte ga u slanoj vodi 20 minuta. Zgnječite ga, dodajte žumanjak, sol i brašno. Ako treba, dodajte više brašna da se formira tijesto. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Razdijelite tijesto u 4 dijela. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i režite njoke.
Stavite njoke u kipuću vodu i kuhajte 2 minute.
Rastopite maslac u tavi. Dodajte krušne mrvice i pržite oko 3 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kuhane njoke pospite s prženim krušnim mrvicama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345