Tzatziki umak

Zdravo i osvježavajuće.
Vrijeme pripreme: 1:40h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice jogurta
- 2 krastavca
- sol
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 šalice nasjeckane metvice
- 3 žlice soka od limuna
- 1/4 žličice papra
Priprema
U malo cjedilo stavite jogurt. Cjedilo stavite u veću zdjelu i ostavite da 90 minuta stoji u hladnjaku.
U međuvremenu naribajte krastavce. Stavite ih u drugo cjedilo i ispod cjedila stavite zdjelu. Posolite s 1 žličicom soli i dobro promiješajte. Vratite u hladnjak i pustite da stoji najmanje 30 minuta.
Zdrobite češnjak pomoću noža. Očistite ga i nasjeckajte. Posolite ga s 1/2 žličice soli. Dobro promiješajte i usitnite tako da češnjak postane kremast.
U zdjeli pomiješajte češnjak i limunov sok. Dodajte jogurt, krastavac, metvicu i papar. Dobro promiješajte i po želji dodatno začinite. Poslužite ohlađeno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345