Vegansko jelo na mediteranski način
Lagana leća na mediteranski način idealan je prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe, a može se poslužiti i kao samostalno jelo za vegane!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g zelene leće
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 1 dl limunovog soka
- 2 dl maslinovog ulja
- 2 žlice peršina
- prstohvat soli
Priprema
- U vrućoj vodi skuhajte leću. Kad voda dođe do vrenja, ostavite još 3-4 minuta da kuha pa maknite s plina i procijedite.
- Lonac napunite čistom vodom pa ponovno vratite leću i kuhajte dok ne omekša. Kad se skuha, procijedite i stavite u posudu. Ako koristite leću iz konzerve preskočite ove korake jer je ona već prethodno skuhana.
- U posudi izmiješajte češnjak, limun, ulje, peršin i sol i dodajte leću. Sve dobro izmiješajte. Možete poslužiti toplo ili hladno, kao prilog ili kao samostalno jelo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMediteranska juha od leće45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaJuha s lećom i povrćem30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od kruške1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki u umaku od kruške35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti