Medtronic Quick-set

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Izdaje se na preporuku liječnika endokrinologa-dijabetologa.

Quick-set® Paradigm® infuzijski set je tanka, savitljiva, plastična cjevčica (kateter) koja ide od pumpe i završava mekanom cjevčicom (kanilom).

Postavlja se pomoću aplikatora Quick-sertera® pod kutem od 90° i kroz nju se isporučuje inzulin.

Za vrijeme tuširanja, kupanja ili bavljenja sportovima u vodi, kateter se odvoji od kanile i zaštiti čepom te poslije ponovno spoji.

Quick-set® Paradigm® infuzijski set je namijenjen za subkutanu (potkožnu) infuziju inzulina iz serije inzulinskih pumpi Paradigm®.

Dostupan je u četiri veličine s obzirom na duljinu kanile (6 ili 9 mm) i dužinu katetera (60 ili 110 cm):

  • MMT-399 6 mm, 60 cm
  • MMT-398 6 mm, 110 cm
  • MMT-397 9 mm, 60 cm
  • MMT-396 9 mm110 cm
Primjena

Način primjene infuzijskog kompleta

Prvo postavljanje infuzijskog seta i spremnika korisnik treba obaviti u prisutnosti liječnika ili zdravstvenog djelatnika.

Za postupak postavljanja infuzijskog seta i spremnika na pumpu pročitati upute za upotrebu i/ili priručnik za upotrebu inzulinske pumpe.

Mjere opreza

Kontraindikacije

Quick-set® infuzijski setovi indicirani su samo za subkutanu primjenu preporučenog inzulina, a ne za intravensku infuziju ostalih lijekova ili za infuziju krvi ili krvnih proizvoda.

Upozorenja

Nepravilno uvođenje i održavanje infuzijskog seta može dovesti do neodgovarajućeg unošenja lijeka u organizam, infekcije i/ili nadražaja na mjestu infuzije.

Što su lijekovi na recept?

Većinu lijekova treba uzimati pod nadzorom liječnika.

Oni su namijenjeni bolesnicima, za određeno stanje organizma i zato moraju biti propisani od liječnika na recept.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci