Piletina s artičokama i pancetom

Piletina s artičokama i pancetom

Piletina s artičokama i pancetom
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Artičoke su odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 fileta pilećih prsa
  • 1 šalica nasjeckanih artičoka
  • 1/4 šalice nasjeckane pancete
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice češnjaka
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanog ružmarina
  • sok od 1 limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Piletinu nasjeckajte na veće komade. U zdjeli pomiješajte limunov sok, sol i papar. Smjesom prelijte piletinu i pustite da stoji oko 30 minuta.

Umutite brašno i temeljac. Zagrijte ulje, dodajte piletinu u tavu i dinstajte oko 5 minuta. Izvadite piletinu iz tave i pustite da stoji sa strane.

Smanjite vatru, dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Smanjite vatru, dodajte pancetu, luk i ružmarin i kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte vino i kuhajte dok tekućina potpuno ne ispari. Dodajte temeljac i pustite da proključa. Dodajte artičoke i kuhajte oko 2 minute. Dodajte piletinu i peršin i kuhajte oko 5 minuta. Poslužite uz rižu ili tjesteninu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti