Rižoto s piletinom

Fino začinjeni rižoto koji će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice ulja
- 1 žličica currya
- 1 nasjeckana glavica luka
- 6 naribanih češanja češnjaka
- 1kg nasjeckanih pilećih prsa
- 1 žlica naribanog đumbira
- 2 šalice kokosovog mlijeka
- 3 žlice soja umaka
- 2 žlice šećera
- 4 nasjeckana krumpira
- 4 nasjeckane mrkve
- 1/2 šalice graška
- 1/2 šalice nasjeckanog korijandra
- sok od 2 limete
- vruća kuhana riža
- sol
- papar
Priprema
U velikom loncu zagrijte ulje i curry. Kuhajte 3 do 5 minuta. Dodajte luk i češnjak i kuhajte na umjerenoj vatri oko 15 minuta.
Dodajte piletinu i kuhajte dok prestane biti ružičasta, oko 10 minuta. Dodajte đumvir, kokosovo mlijeko, soja umak i šećer. Dobro promiješajte i dodajte krumpir i mrkvu i posolite po želji. Kuhajte oko 45 minuta. Grašak stavite zadnjih 5 minuta kuhanja.
Rižu stavite na tanjure, prelijte umakom, pospite korijandrom i sokom od limete. Po potrebi dodajte još soli.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345