5 mitova o začeću

5 mitova o začeću

5 mitova o začeću
  • Objavljeno: Petak, 13.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Začeće za neke parove može biti prilično težak zadatak, posebno ako oni još uvijek ne znaju istinu o nekim pitanjima koja ih muče. Stvari ne idu ponekad onako kako želimo, ali to ne znači da bismo trebali vjerovati svemu što čujemo. Koji su česti mitovi i jesu li istiniti ili nisu?

Mit 1

Oboje smo vrlo zdravi. Jednostavno ne možemo imati probleme sa začećem!

To nije jamstvo, jer apsolutno nitko ne zna hoće li imati probleme sa začećem ili ne. Savršeno fizičko stanje i uravnoteženo zdravlje nemaju ništa s tim. Mnogi muškarci i žene imaju problema s plodnošću, a ne pokazuju vanjske znakove ili bolesti.

Mit 2

Puno seksa znači trudnoću!

Ponekad je pravi trenutak sve što je potrebno da bi došlo do začeća. Naravno, ako vam se sviđa takav proces začeća, slobodno vodite ljubav s partnerom, ali trebali biste znati da samo trebate imati spolni odnos tijekom nekoliko ključnih dana svakog mjeseca. A to su dani ovulacije. Kako bi bili sigurni, izračunajte plodne dane koristeći naš Kalendar mjesečnice.

Mit 3

Prestali ste koristiti kontracepciju i odmah ćete zatrudnjeti!

Istina je da se za većinu parova začeća ne odvija prvih mjesec dana kada pokušavaju zatrudnjeti. Vaše tijelo treba vremena da se prilagodi i uravnoteži hormone.

Mit 4

Problemi s plodnosti su vrlo rijetki.

Istraživanja su pokazala da zapravo jedan od šest parova ima probleme sa začećem. Nažalost, to je privatno i bolno pitanje za većinu parova, pa mnogi često pate u tišini. To jednostavno nije nešto o čemu ljudi rado razgovaraju.

Mit 5

Zatrudnjet ćete ako imate odnose 14 dana nakon mjesečnice!

Možda je ovo najveći i najjači mit kada je u pitanju začeće. To bi moglo biti točno samo ako je vaš ciklus apsolutno savršen i dosljedan. I usput, kalendarska metoda kontrole rađanja pogrešno pretpostavlja da svaka žena ovulira 14. dan.

Vitashop