Zaštitite nježnu dječju kožu od ugriza insekata!

Zaštitite nježnu dječju kožu od ugriza insekata!

Zaštitite nježnu dječju kožu od ugriza insekata!
  • Objavljeno: Utorak, 23.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Moja obitelj

Nažalost, bebe i mališani nisu imuni na ugrize insekata. Komarci, mušice, mravi i drugi insekti mogu ugristi dijete kao što grizu i vas. Većina mjesta ugriza je crvena i pomalo natečena.

Komarci, muhe, mravi i drugi insekti su najaktivniji za vrijeme toplih dana pa su i ugrizi insekata najčešći u ljetnim mjesecima.

Najveći broj ugriza insekata je bezopasan i kod djece sam po sebi nije problem ako dječji organizam reagira normalno. Međutim, u posljednje vrijeme su djeca sve osjetljivija na vanjske čimbenike, pa su i reakcije na ugrize insekata sve izraženije i intenzivnije. Ugrizi se najčešće događaju na najizloženijim dijelovima tijela, odnosno na licu, nogama i rukama, a područje oko ugriza tretira se lokalno. Kako bi se izbjegle neugodne posljedice, poželjno je što bolje zaštititi dijete.

Poduzmite sljedeće korake:

  • Oblačite svoje dijete u svijetle boje odjeće koja pokriva što više kože ako ćete biti na otvorenom. Izbjegavajte svijetle boje i cvjetne printove. Ako ćete se nalaziti u šumovitom području, obucite djetetu duge hlače i majicu dugih rukava.
  • Ne dopustite da vaše dijete vani trči boso.
  • Nemojte koristiti mirisne sapune ili losione koji privlače insekte.
  • Izbjegavajte mjesta gdje ima puno kukaca.
  • Učite dijete da ne ide prema insektima.
  • Popravite sve zaštite za insekte na prozorima i vratima. Također možete koristiti mrežicu za komarce na dječjoj sjedalici ili kolicima kada boravite vani.

Izbor pravog sredstva za zaštitu od uboda insekata i pravilna primjena, kada je u pitanju dječja koža, iznimno su važni. Neadekvatna primjena repelenata može imati ozbiljne posljedice, naročito ako ih dijete proguta. Stoga je na većini deklaracija naznačeno da proizvod treba držati izvan dosega djece. S obzirom da većina izaziva i iritaciju očiju, ne preporuča se mazati djetetove ruke ili dopustiti djetetu da samo nanosi preparat.

Pojedine biljke i njihova eterična ulja su prirodni repelenti. Ona u sebi sadrže spojeve koji naneseni na kožu odbijaju insekte i u ovu svrhu su se koristila od pamtivijeka. U ovu skupinu spadaju: cvjetovi lavande, limunska trava, geranij, melisa i celer.

Zaštitimo bebe od prvog dana!

Natura Kids sprej je prirodan proizvod, inovativan i siguran, primjeren za korištenje od prvih dana bebinog života. Mješavina sigurnih, esencijalnih, nenadražujićih i netoksičnih ulja koja njeguju kožu i brzo se upijaju.

Natura Kids sprej odlikuje jedinstvena prirodna formulacija temeljena je na višestoljetnom iskustvu i spoznajama etnobotanike. Nanesen na kožu, stvara prirodnu barijeru i štiti nježnu dječju kožu.

Dok ste vani s djetetom, nemojte zaboraviti zaštiti i svoju kožu. Ako je došlo do uboda, potrebno je umiriti nadraženu kožu. Istraživanja su pokazala da veliki broj krema, koje se u tu svrhu koriste, sadrže kemikalije koje mogu biti štetne za zdravlje. Odaberite proizvode koji sadrže prirodne sastojke kao što je Natura gel!

Natura gel je biljni gel bez konzervansa koji smiruje nadraženu kožu te potiče regeneraciju kože. Ovaj prirodni gel sadrži ekstrakt hamamelisa i kamilice te eterična ulja lavande, eukaliptusa i limunske trave.

Zajedničkim djelovanjem ovi sastojci sprječavaju i štite od razvoja blagih iritacija, i umiruju kožu nakon predugog izlaganja suncu.

Vitashop