Kratki intezivni treninzi su najbolji za dijabetičare

Kratki intezivni treninzi su najbolji za dijabetičare

Kratki intezivni treninzi su najbolji za dijabetičare
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje znanstvenika iz Ujedinjenog Kraljevstva otkriva da kratki treninzi visokog intenziteta mogu pomoći u boljoj kontroli dijabetesa tipa 2. Zapravo, prema rezultatima dosadašnjih istraživanja, izgleda da su ovakvi tipovi treninga zapravo i najbolji za dijabetičare.

Poznato je da dijabetes tipa 2 ima negativno djelovanje na strukturu i funkcioniranje srca i da se to može ublažiti redovitom tjelovježbom. U ovom istraživanju su sudjelovala 23 dijabetičara u dobi od 45 do 71 godinu. Znanstvenici su ih podijelili u dvije skupine. Svaka skupina je pratila drugačiji program vježbanja – kratki treninzi visokog intenziteta i aerobni treninzi umjerenog intenziteta.

Uzevši u obzir i rezultate dosadašnjih istraživanja, kratki treninzi visokog intenziteta su uistinu najbolji izbor za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2, izjavila je voditeljica istraživanja dr. Sophie Cassidy.

Rezultati istraživanja su pokazali da kratki treninzi visokog intenziteta imaju pozitivan utjecaj na strukturu i funkcioniranje srca, a uz to pomažu u regulaciji razine šećera u krvi i na taj način potiču kvalitetu života dijabetičara.

Znanstvenici ističu da su rezultati ovog istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika. Više o utjecaju dijabetesa na zdravlje srca pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti