3 biljke koje produžuju život

3 biljke koje produžuju život

3 biljke koje produžuju život
  • Objavljeno: Subota, 08.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi želimo izgledati bolje, ljepše i živjeti duže. Godinama se ne možemo suprostaviti, ali možemo se suprostaviti prijevremenoj smrti. Možemo zaštititi vlastito zdravlje koje će vas zauzvrat služiti još koju godinu više.

Priroda uvijek krije nešto što nama treba, uključujući i biljke koje će dodati godine našim životima. Kako biste spriječili nastanak raznih bolesti, ojačali imunitet i spriječili prijevremenu smrt, probajte s konzumacijom ovih biljaka, za koje stručnjaci tvrde da imaju čudesna svojstva.

Maslačak

Mnogi maslačak smatraju običnom travom, neki čak i korovom. Međutim, maslačak krije snažna ljekovita svojstva, a znanstvenici ističu da samo nekoliko porcija maslačka tjedno može dodati koju godinu vašem životu. Maslačak pripremajte kao juhu, salatu i prilog raznim jelima.

Bosiljak

Bosiljak je moćan antioksidans, djeluje protuupalno i ima antikancerogena svojstva. Znanstvenici su ustanovili da bosiljak učinkovito ublažava stres, koji je jedan od vodećih uzroka raznih bolesti. Bosiljak možete koristiti kao začin juhama, salatama, mesu i povrću.

Reishi gljive

Ove gljive su u kineskoj alternativnoj medicini zastupljene tisućljećima. Istraživanja pokazuju da se uspješno bore protiv stanica raka, sprječavaju nakupljanje plaka na krvnim žilama, reguliraju razinu šećera u krvi te su odličan izvor energije. Možete ih pripremati na razne načine, primjerice u rižotu, na roštilju, kao juhu ili zapečene u pećnici.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti