3 vrste ljetnog voća za prekrasnu kožu

3 vrste ljetnog voća za prekrasnu kožu

3 vrste ljetnog voća za prekrasnu kožu
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Važno je da često nanosite kremu za zaštitu od sunca, a dodatnu zaštitu možete dobiti konzumacijom ovih voća - trešnje, nektarine i lubenica.

Osim što je sočno i prava poslastica za vruće ljetne dane, ovo voće će zaštiti vašu kožu od štetnog utjecaja sunca i spriječiti prijevremeni nastanak bora.

Trešnje

Pojedite svaki dan oko 1/2 šalice trešanja i sigurno ćete primijetiti da vaša koža izgleda svježije i da je podbuhlost gotovo nestala. Trešnje sadrže antocijanin i melatonin, dvije tvari odlične u borbi protiv bora.

Nektarine

Odličan su izvor brojnih nutritivnih tvari, uključujući likopen, lutein, niacin, bakar i vitamine A, C i E. Vitamini A, C i E udruženo djeluju u borbi protiv kronične upale u tijelu i smanjuju razinu slobodnih radikala, koji vašu kožu mogu učiniti i do nekoliko godina starijom.

Lubenica

Lubenica je odlična za vruće ljetne dane jer, osim što osvježava vas, osvježava i vašu kožu. Sadrži veliku količinu vode i likopen koji pomaže u zaštiti kože od štetnih vanjskih faktora. Likopen također jača vezivno tkivo kože, zbog čega će ona biti zategnuta, glatka i bolje upijati kreme za njegu kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti