3 začina koja pospješuju mršavljenje

3 začina koja pospješuju mršavljenje

3 začina koja pospješuju mršavljenje
  • Objavljeno: Petak, 03.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prije svega, niti jedan spoj neće čudesno ukloniti sve suvišne kilograme. Za najbolje rezultate mršavljenja je potrebno usvojiti zdrave prehrambene navike i redovito vježbati. No, postoje začini pomoću kojih vaša prehrana može biti zdravija i koji mogu ubrzati vaš metabolizam.

Čak i ako ne primijetite rezultate mršavljenja, trebate znati da će ovi začini pospješiti potrošnju masti i pomoći u regulaciji razine šećera u krvi. Stabilna razina šećera u krvi znači manje žudnje za grickalicama i bolja kontrola apetita.

Isprobajte najbolju hranu za mršavljenje!

Kurkuma

Kurkuma sadrži kurkumin, aktivni spoj koji direktno utječe na način na koji tijelo troši masti. Kurkuma regulira razinu inzulina i leptina. Jedno istraživanje je pokazalo da svakodnevna konzumacija kurkume može regulirati razinu apetita i pomoći u prevenciji kronične upale u tijelu. Stručnjaci preporučuju da dnevno unosite 100 do 200 miligrama kurkume.

Ljute papričice

Svaki začin koji potiče znojenje, a ljute papričice to rade, zapravo potiču i rad metabolizma. Istraživanja su pokazala da ljute papričice mogu regulirati razinu ghrelina, hormona koji potiče stvaranje osjećaja gladi. Ljute papričice također mogu stimulirati razgradnju masti i pomoći u prevenciji nakupljanja masnih stanica. U jela dodajte onoliko ljutih papričica koliko možete podnijeti.

Cimet

Ovaj ukusni začin može regulirati osjetljivost tijela na inzulin i na taj način također regulira i razinu šećera u krvi. Cimet može pomoći u prevenciji nakupljanja masti, naročito na području abdomena. Jedno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da je samo jedna žličica cimeta dnevno dovoljna da osjetite pozitivne promjene u regulaciji apetita i smanjenje ukupnog postotka masnog tkiva.

Saznajte kako koristiti med i cimet za mršavljenje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti