6 najboljih vježbi za dijabetičare

6 najboljih vježbi za dijabetičare

6 najboljih vježbi za dijabetičare
  • Objavljeno: Srijeda, 26.10.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vježbanje pomaže izgubiti kilograme i poboljšati ravnotežu, što je važno za osobe oboljele od dijabetesa tipa 2. Donosimo šest vježbi koje možete polako uvesti u svoju dnevnu rutinu. Tijekom vremena, možete povećati duljinu i intenzitet vježbanja. Prije početka, posavjetujte se s liječnikom.

Hodanje

Sve što vam treba je udoban par cipela i dobra volja. Brzo hodanje je odlična aerobna vježba koja pokazuje pozitivne učinke na zdravlje dijabetičara. Za početak izdvojite 150 minuta tjedno za hodanje i rasporedite vrijeme prema vlastitim mogućnostima.

Pripremite smoothie za dijabetičare!

Tai chi

Tai chi predstavlja niz sporih i opuštenih pokreta. Pomoću ove vježbe rješavate se stresa, poboljšavate ravnotežu i smanjujete eventualna oštećenja živaca.

Trening s utezima

Trening s utezima gradi mišićnu masu što je važno za održavanje razine šećera u krvi. Vježbajte barem dva do tri puta tjedno, svaki drugi dan. Za optimalno jačanje mišića, radite tri do četiri seta vježbi uz 10 do 15 ponavljanja.

Joga

Joga pomaže u gubitku kilograma, u borbi s otpornošću na inzulin, te poboljšava funkciju živaca. Osim toga, joga je idealna za rješavanje stresa.

Isprobajte 10 alkalnih namirnica u borbi protiv raka, gihta, bolova, srčanih bolesti i dijabetesa!

Plivanje

Plivanje je aerobna tjelovježba i idealna je za ljude s dijabetesom tipa 2 jer ne vrši pritisak na zglobove. Osobe sa dijabetesom moraju izbjeći ozljede jer rane sporo zacjeljuju i skloni su infekcijama. Posebne cipele za bazen mogu spriječiti struganje nogu i smanjiti rizik od klizanja.

Biciklizam

Biciklizam jača srce i pluća, potiče cirkulaciju i pomaže u gubitku kilograma. Sobni bicikl je idealan za dijabetičare, jer ne moraju ovisi o vremenskim uvjetima ili brinuti o padu s bicikla.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti