7 začina koji vam mogu produljiti život!

7 začina koji vam mogu produljiti život!

7 začina koji vam mogu produljiti život!
  • Objavljeno: Nedjelja, 27.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Diljem svijeta se začini koriste u svrhu poboljšanja zdravlja i prevenciju niza bolesti. U svojoj kuhinji biste uvijek trebali imati ove začine, za koje je dokazano da imaju moćna ljekovita svojstva.

Kurkuma

Za kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, je dokazano da sudjeluje u prevenciji raka, neuroloških bolesti i kronične upale.

Đumbir

Osim što umiruje probavne smetnje, đumbir smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, a nedavno istraživanje je pokazalo da je čak 10.000 puta učinkovitiji od kemoterapije. Više o tom istraživanju pročitajte ovdje.

Isprobajte 3 začina za ravan trbuh!

Origano

Američki znanstvenici su ustanovili da origano od svih biljnih začina ima najveći udio antioksidanata. U njegovom sastavu pronalazimo spojeve koji su učinkoviti u regulaciji dijabetesa, a također ima odlična antimikrobna svojstva.

Ljute papričice

Osobe koje redovito konzumiraju ljute papričice imaju manji rizik od nastanka različitih vrsta raka i bolesti respiratornog sustava.

Češnjak

On jača imunološki sustav i poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava. Ima odlična antibiotska svojstva i učinkovit je u regulaciji krvnog tlaka.

Saznajte koje začine je lako uzgojiti u kuhinji!

Cimet

Istraživanja su pokazala da cimet pomaže u regulaciji krvnog šećera i prevenciji kancerogenih stanica, naročito stanica raka debelog crijeva.

Kadulja

Ima odlična antioksidacijska i protuupalna svojstva i pokazala se učinkovitom u regulaciji razine kolesterola.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti