Ako jedete dok gledate TV, vjerojatno ćete kasnije opet biti gladni

Ako jedete dok gledate TV, vjerojatno ćete kasnije opet biti gladni

Ako jedete dok gledate TV, vjerojatno ćete kasnije opet biti gladni
  • Objavljeno: Srijeda, 26.01.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Najnovije istraživanje nam pokazuje da ako jedemo za vrijeme dok gledamo TV, možemo izazvati glad koja se javlja malo kasnije, a onda postoje i veće vjerojatnosti da ćete se upuštati u kasno noćno objedovanje.

Istraživanje provedeno na mladim ženama utvrdilo je kako su one koje su jele dok su gledale televiziju, kasnije tijekom dana unijele daleko više kalorija, prenosi TopNews.

Smatra se da je mogućnosti da zapamtite ono što ste pojeli, ključna za osjećaj da ste puni, to jest da ne osjećate glad. A ako vas nešto ometa i tako zaustavlja da formirate ta sjećanja, kasnije u prosjeku jedete još više.

Istraživači sa Sveučilišta Macquarie u Sydneyju, promatrali su učinak gledanja TV-a na grupi mladih žena normalne težine.

Volonterke su dobile 20 minuta da konzumiraju koliko god žele čokolade, čipsa i Coca -Cole. Polovica je jela nezdravu hranu, za vrijeme dok je gledala TV, dok su drugi mirno sjedili i jeli bez TV-a.

Kasnije su obje grupe sjele zajedno i jele sendviče, peciva, krekere i razne umake.

One žene koje su gledale TV, kasnije su unijele 50 posto više kalorija nego druge žene.

A kada su žene pitali koliko su pojele na početku eksperimenta, one koje nisu gledale TV bolje su se sjećale pojedene količine.

Istraživači objašnjavaju kako nam ovo pomaže objasniti rezultate; s točnim sjećanjem na ono što smo pojeli, dobiti ćemo osjećaj da smo puni i da nismo gladni.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti