Ako ne dezinficirate četkicu za zube, riskirate ovo!

Ako ne dezinficirate četkicu za zube, riskirate ovo!

Ako ne dezinficirate četkicu za zube, riskirate ovo!
  • Objavljeno: Petak, 14.02.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Higijena je pola zdravlja, znamo, no nije dovoljno samo imati naviku pranja zubi dvaput dnevno ili češće. Potrebno je voditi računa kakvu pastu za zube upotrebljavamo te četkice za zube držati – čistima.

Nakon svakog pranja zubi, četkicu je potrebno dobro isprati da na njoj ne ostane tragova paste. Najbolje u toploj vodi.

Naša usta dom su milijunima bakterija i to bismo trebali imati na umu, a situacija može postati još gora kada u usta stavimo četkicu za zube koja nije čista.

Prljave četkice za zube također mogu biti prepune bakterija, posebice ako ih držite na tamnom mjestu u kupaonici, a ne održavate ih čistima kako treba. Vlaga i tama pogoduju razvoju bakterija.

Dezinfekcija četkice za zube

Svakako nemojte dijeliti svoju četkicu za zube s drugima. Nakon što ste je dobro isprali, pokrijte je plastičnim poklopcem kako se na njoj ne bi skupljale bakterije iz zraka i okoline. Svoju četkicu za zube svaka tri mjeseca zamijenite novom, a izbjegavajte je prati u perilici posuđa kako se ne bi oštetila i tako manje učinkovito obavljala svoju zadaću.

Za dezinfekciju ne trebate koristiti skupe proizvode. Jednom tjedno, primjerice, uronite četkice za zube u kipuću vodu nekoliko puta. Većina bakterija ne može preživjeti visoke temperature.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti