Kako spriječiti i zaustaviti propadanje zubi?

Kako spriječiti i zaustaviti propadanje zubi?

Kako spriječiti i zaustaviti propadanje zubi?
  • Objavljeno: Subota, 09.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Propadanje zubi je jako česta pojava koja se može javiti kod svih osoba, neovisno o dobi ili spolu. Ako se ne počne liječiti na vrijeme, propadanje zubi može postati ozbiljan problem koji u konačnici uzrokuje i gubitak zubi.

Za prevenciju propadanja zubi je najvažnije redovito ići stomatologu, a postoje neki koraci koje možete provesti samostalno.

Eliminirajte šećer

Šećer smanjuje pH vrijednost u ustima i uzrokuje kiselo okruženje. Također može smanjiti udio minerala u sastavu zubi. Također, bakterije koje obitavaju u usnoj šupljini se hrane šećerom. Što više šećera unosite, to će se bakterije više razmnožavati. Rafinirani šećer pokušajte u potpunosti eliminirati i nakon svakog konzumiranja zube odmah operite.

Povećajte unos mlijeka i mliječnih proizvoda

Za prevenciju propadanja zubi je vrlo važno povećati unos vitamina topivih u masti, kao i minerala. Obrano mlijeko i mliječni proizvodi su odličan izbor, kao i kokosovo ulje, avokado, masline i masna riba. Povećajte unos fermentiranih namirnica i izbjegavajte procesuiranu hranu.

Izbjegavajte zubne paste s fluoridom

Možda jesu nešto skuplje, ali su puno bolje za zdravlje zubi i zubnog mesa. Neka istraživanja su pokazala da fluorid može povećati rizik od povlačenja zubnog mesa i kroničnih upala.

Saznajte kojim prirodnim rješenjima možete spriječiti povlačenje zubnog mesa!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti