Autizam češći kod zaposlenih u IT sektoru

Autizam češći kod zaposlenih u IT sektoru

Autizam češći kod zaposlenih u IT sektoru
  • Objavljeno: Subota, 25.06.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Otkrivena je veća stopa autizma kod djece čiji roditelji gravitiraju poslovima koji uključuju jaku „sistematizaciju", kao što je recimo IT sektor.

Istraživanje sa Sveučilišta Cambridge ima važne implikacije za pružanje usluga u različitim područjima, a i za poboljšanje shvaćanja autizma, prenosi Top News.

Istraživači su predvidjeli kako će autistični spektar biti češći kod populacije koja se više bavi „sistematizacijom", to jest kod ljudi koji imaju nagon i želju analizirati kako sustavi rade, znači, predviđati, kontrolirati i graditi sustave.

Istraživači su testirali razlike u učestalosti autističnog spektra kod djece školske dobi u tri regije u Nizozemskoj: Eindhovenu, Haarlemu i Utrechtu. Regija Eindhoven je odabrana zato jer je bogata u informacijskoj tehnologiji (IT sektor).

Otkrili su kako je procjena prevalencije autističnog spektra kod djece školske dobi u Eindhovenu 229 djece na 10.000, što je znatno više nego u Haarlemu (84 djece na 10.000) i Utrechtu (57 djece na 10.000), dok je prevalencija za kontrolu uvjeta bila slična u svim regijama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti