Avokado pomaže u regulaciji kolesterola

Avokado pomaže u regulaciji kolesterola

Avokado pomaže u regulaciji kolesterola
  • Objavljeno: Utorak, 13.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi već znamo da unosom zdravih masti pospješujemo zdravlje cjelokupnog organizma, naročito za zdravlje kardiovaskularnog sustava. Novo istraživanje američkih znanstvenika, objavljeno u časopisu American Heart Association, otkriva da svakodnevna konzumacija avokada može pomoći u regulaciji kolesterola.

U istraživanju je sudjelovalo 45 pretilih osoba. Znanstvenici su ih podijelili u skupine, a svaka skupina je trebala unositi nezasićene masne kiseline. No, jedna skupina je uz sve to jela po jedan avokado dnevno.

Provjerite kako avokado pomaže u regulaciji apetita!

Svim sudionicima se razina lošeg (LDL) kolesterola značajno smanjila, ali najviše kod sudionika, koji su svakodnevno konzumirali avokado. Njihova razina LDL kolesterola se smanjila za čak 13 jedinica, što je oko 8 jedinica više, u odnosu na druge sudionike.

Svi izvori nezasićenih masnih kiselina, uključujući i avokado, sadrže masti koje pospješuju zdravlje kardiovaskularnog sustava. No, znanstvenici ističu da avokado dodatno doprinosi zdravlju jer pomaže i u regulaciji apetita.

Pripremite smoothie od avokada i špinata!

Jedan avokado srednje veličine sadrži oko 320 kalorija i 30 grama masti. Jedan avokado dnevno može biti previše, zbog čega je važno da se posavjetujete s liječnikom ili nutricionistom.

Avokado je uistinu lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer se slaže s gotovo svim vrstama hrane, uključujući ribu, meso, salatu, mlijeko i mliječne proizvode.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti