Oprezno s botoksom!

Oprezno s botoksom!

Oprezno s botoksom!
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.08.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Botoks je posljednjih nekoliko desetljeća postao naročito popularan u kozmetičkoj industriji. I dok može dati zadivljujuće rezultate, postoji broj slučajeva gdje je botoks napravio više štete nego koristi.

Ako razmišljate od botoksu, svakako se trebate upoznati s njegovim dobrim i lošim stranama. Postavite stručnjaku  sva pitanja koja vas muče kako biste točno znali u što se upuštate.

Botoks možda neće napraviti ono što vi očekujete

Veliki broj ljudi ima krivu percepciju o botoksu. Botoks neće ispuniti bore,  već će umrtviti mišiće na iduća 3 do 4 tjedna. To znači da će otežati kontrakcije mišića koji stvaraju bore. Hoće li biti koristan na borama oko usana? Ne, tu će vam koristiti zahvati koji će popuniti bore.

Postoji crno tržište

Iako u to ne želite vjerovati, postoji crno tržište botoksa. Mnoge tvrtke nabavljaju jeftine vrste botoksa i naplaćuju ih puno skuplje. Prije nego počnete išta raditi, istražite u što ulazite. Nemojte gledati samo na cijenu, već na ono što će se stavljati u vaše lice. Ako je prejeftino, u odnosu na ostale ponude, moguće je da je riječ o botoksu s crnog tržišta ili botoksu kojem se bliži istek roka trajanja.

Pretjerivanje može pogoršati izgled

Ako s botoksom pretjerujete, vaša će koža nakon nekog vremena izgledati previše opušteno i gore nego ikada prije. Prekomjerna upotreba botoksa može oslabiti mišiće, uzrokovati neprirodan izgled i bolove.

Rezultate nećete vidjeti odmah

Treba proći 3 do 7 dana kako biste vidjeli prave rezultate, koji će trajati oko 4 mjeseca. Ako ste tek započeli sa stavljanjem botoksa zbog sitnih bora na licu, moguće je da ćete botoksom usporiti proces nastanka ostalih bora.

Botoks nije bezbolan

Iako nije naročito bolno za većinu pacijenata, zapamtite da je riječ o korištenju igle. Tijekom tretmana ćete osjećati bockanje. Ako je vaš prag boli jako nizak, svakako se posavjetujte sa stručnjakom jer postoje kreme koje mogu umrtviti tkivo i na taj način cijeli postupak učiniti ugodnijim.

 Zaboravite na aspirin i riblje ulje

Aspirin i riblje ulje trebate prestati uzimati najmanje tjedan dana prije tretmana jer oni otežavaju zgrušavanje krvi i zacjeljivanje rana. Važno je da se prije prestanka uzimanja aspirina ili ribljeg ulja svakako posavjetujete s liječnikom.

Nakon postupka trebate biti oprezni

Nema saginjanja glave, joge, sušenja kose, uskih šešira i drijemanja nakon tretmana. Drugim riječima, glavu trebate što više držati uspravno.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije