Čaj nas čini pametnima, lijepima, zdravima i sretnima

Čaj nas čini pametnima, lijepima, zdravima i sretnima

Čaj nas čini pametnima, lijepima, zdravima i sretnima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema rezultatima 12 novih istraživanja, objavljenih u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, svakodnevna konzumacija čaja može pospješiti mršavljenje, zdravlje srca, popraviti koncentraciju pa čak i raspoloženje.

"Čaj je jedno od najstarijih pića na svijetu, a njegove prednosti su više-manje svima poznate", izjavila je prof. Julie Upton i dodala kako "da biste osjetili zdravstvene prednosti čaja, potrebno je piti 3 do 5 šalica čaja dnevno."

Potiče produktivnost

Rezultati istraživanja su pokazali da će konzumacija čaja pospješiti koncentraciju, pamćenje i produktivnost u idućih 90 minuta.

Popravlja raspoloženje

Znanstvenici su dokazali da čaj, naročito crni i zeleni, imaju odlično djelovanje na raspoloženje jer potiču oslobađanje dopamina i serotonina.

Pospješuje mršavljenje

Osobe, koje svakodnevno konzumiraju čaj, imaju brži metabolizam. Rezultati su pokazali da su sudionici u razdoblju od 12 tjedana u prosjeku smršavili 2 kilograma, a da nisu mijenjali prehrambene navike, kao ni navike vježbanja.

Pospješuje zdravlje krvožilnog sustava

Ako ćete svaki obrok završiti sa šalicom crnog čaja, smanjit ćete štetno djelovanje nekih namirnica. Crni čaj će opustiti krvne žile i pomoći kod regulacije krvnog tlaka i kolesterola.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti