Čokolada je ženama draža od seksa?

Čokolada je ženama draža od seksa?

Čokolada je ženama draža od seksa?
  • Objavljeno: Srijeda, 05.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje britanskih znanstvenika otkriva da bi se žene prije odrekle seksa nego čokolade.

U istraživanju je sudjelovalo 2000 osoba. Sudionici su izjavili da se najteže odreknu alkohola, čokolade i seksa. Potom slijedi kava i psovanje.

Kada je u pitanju odricanje od navika na samo jedan mjesec, 22% muškaraca je izjavilo da im je najteže odreći se seksa, dok to tvrdi tek 9% žena.

Čak 22% žena je izjavilo da je čokolada nešto od čega bi se mogle najteže odreći. I dok je 59% muškaraca izjavilo da je ženama lako bez seksa, samo 5% žena je izjavilo da je muškarcima lako bez seksa.

Ipak, ovo istraživanje pokazuje da tek 22% muškaraca smatra da je seks nešto od čega bi se mogli najteže odreći.

Čak 25% žena je izjavilo da su spremne odreći se vina i kozmetičkih proizvoda prije nego čokolade. Znanstvenici vjeruju da je glavni razlog taj što žene, u odnosu na muškarce, češće mijenjaju raspoloženje i postaju emotivnije. Čokolada potiče oslobađanje hormona sreće, što će popraviti raspoloženje.

"Kada ste izloženi izazovu, dolazi do pojačanja žudnje, bilo da je riječ o seksu, čokoladi ili alkoholu", DailyMail prenosi izjavi prof. Roberta Westa.

Znanstvenici ističu da ključnu ulogu igraju volja i samokontrola. Također tvrde da se samokontrola može trenirati te da svakim idućim izazovom samokontrola postaje snažnija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti