Dan dojki & Bra Day: kupite sadnicu vrijeska i pružite podršku oboljelima

Dan dojki & Bra Day: kupite sadnicu vrijeska i pružite podršku oboljelima

Dan dojki & Bra Day: kupite sadnicu vrijeska i pružite podršku oboljelima
  • Objavljeno: Petak, 23.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Dan dojki & Bra Day (Breast Reconstruction Awareness Day) posvećen je ponajprije edukaciji kako sačuvati zdrave dojke, kako najbolje izliječiti oboljele dojke te osvijestiti žene o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije ukoliko je dojka uklonjena zbog raka, jer upravo rekonstrukcija dojke zahvat je koji ženi vraća psihofizičku cjelovitost i pozitivno utječe na izlječenje.

Akciju Dan dojki & Bra Day već tradicionalno organizira Hrvatska liga protiv raka te Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom. Pokrovitelji su Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Grad Zagreb. Podupiratelji akcije su; Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Sveučilište u Zagrebu - Medicinski fakultet, Klinička bolnica Dubrava (KBD) - klinika za plastičnu kirurgiju i Hrvatsko društvo za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju (HDPREK) te Zajednica pacijenata oboljelih od raka Sv. Juraj.

U Hrvatskoj su na raspolaganju sve tehnike kojima se radi rekonstrukcija dojke vlastitim tkivom kao i kombinirane tehnike uporabe vlastitog tkiva i implantata ili samo implantata, a svakako treba naglasiti da rekonstrukcija dojke ne utječe na povrat bolesti niti je prepreka u dijagnostici eventualnog lokalnog povrata.

Poslušajte korisne savjete od strane stručnih osoba i poticajne priče brojnih žena. Humanitarnom kupnjom sadnica vrijeska - ukrasne biljke koja opstaje u raznim vremenskim uvjetima - upravo simbolična i za ovu akciju, podržite Hrvatsku ligu protiv raka te najvažnije pružite podršku svim oboljelima. Dan dojki i Bra Day uvod je u mjesec listopad te najava Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke 1. listopada i ulazak u mjesec ružičaste vrpce.

Čekamo Vas na Cvjetnom trgu u subotu 24. rujna od 10 sati!

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti