Energiju koju unesete hranom morate potrošiti

Energiju koju unesete hranom morate potrošiti

Energiju koju unesete hranom morate potrošiti
  • Objavljeno: Utorak, 19.05.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Koliko ste puta držali dijetu i nakon nje se još više udebljali? Gotovo svatko tko je gubio kilograme na svojoj je koži osjetio i taj tzv. jo-jo efekt. A nakon dijete treba samo malo pozornosti da biste idealnu težinu i održali. S bogatom ponudom svježeg voća i povrća, upravo je proljeće idealno doba za to.

Jednostavna formula
Stoga kada ste postigli idealnu težinu (ili joj se približili) trebate se samo pridržavati jednostavnog pravila: energiju koju unesete u tijelo valja i potrošiti. Ako ste pojeli obilniji oblik, krenite u šetnju, vožnju biciklom, na džoging. Ili ako ste navečer pojeli samo jogurt - mirno se izvalite pred televizorom, bez ikakve grižnje savjesti.

Trebate znati uživati u hrani, ali jesti razumno. Trebate uzimati onoliko hrane koliko vam treba (ne više, niti manje), no s vremena na vrijeme možete si dopustiti da u nekoj prilici pojedete više, jer uvijek možete to kompenzirati tako da u sljedećem obroku pojedete manje.

Mnogo voća, povrća i hrana bogata vlaknima pomoći će vam da se riješite masnoća iz tijela. Stoga uživajte u proljetnom izboru namirnica: jagode, šparoge (odlični diuretici), blitva, grašak, salata, rajčice... Uskoro stižu marelice, bobičasto voće, mahune... sve namirnice od kojih se mogu pripremiti niskokalorični, ali iznimno ukusni obroci.

Boravak na zraku
Uz to, lijepo nas vrijeme mami na otvoreno. Iskoristite to maksimalno i tijelo će vam biti zahvalno, a time će doći i zdravlje. Posvetite se obitelji, prijateljima... Slobodno poslijepodne provedite s djecom u parku, u zajedničkoj igri.

Sve to pomoći će da trošite energiju koju ste unijeli hranom. Stoga prije nego što izdvojite novac za novo čudotvorno sredstvo koje topi kilograme ili krenete na strogu dijetu, razmislite o drugačijem putu do idealne težine. Za početak otkrijte u čemu griješite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti