Eterična ulja pospješuju raspoloženje

Eterična ulja pospješuju raspoloženje

Eterična ulja pospješuju raspoloženje
  • Objavljeno: Subota, 26.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ovi ugodni mirisi eteričnih ulja, koja su dobivena iz cvjetova, listova, stabljika, grančica ili korijena biljaka, se tisućama godina koriste u razne svrhe. Poboljšanje raspoloženja je samo jedna od njih.

Snažne arome eteričnih ulja mogu stimulirati dio mozga, koji je zaslužan za raspoloženje, umiruje i smanjuje razinu stresa.

Ako se ne osjećate dobro, tjeskobni ste i vaše raspoloženje se neprestano mijenja, probajte koristiti neka od ovih ulja, za koje se ustanovilo da značajno pomažu.

Ulje citrusa

To može biti ulje limuna, naranče ili grejpa. Sve tri vrste će vam jednako učinkovito pomoći. Istraživanja su pokazala da miris eteričnog ulja citrusa pospješuje oslobađanje serotonina, kemijskog spoja koji potiče dobro raspoloženje. Naranča može ublažiti simptome depresije, grejp može umiriti i ublažiti tjeskobu, a limun povećati kreativnost.

Ulje lavande

Istraživanja su pokazala da miris lavande umiruje živčani sustav. Masiranje tijela s uljem lavande se pokazalo odličnim u ublažavanju simptoma nesanice. Također, znanstvenici su ustanovili da miris lavande pospješuje koncentraciju i smanjuje učestalost naglih promjena raspoloženja.

Ulje ružmarina

Nedavno istraživanje je pokazalo da višegodišnje izlaganje uljima ružmarina može pospješiti koncentraciju i pamćenje. Znanstvenici su ustanovili da je potrebno tek 10 minuta da miris ružmarina poboljša raspoloženje i smanji razinu stresa.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti