Gledanje u ljupke životinje poboljšava koncentraciju?

Gledanje u ljupke životinje poboljšava koncentraciju?

Gledanje u ljupke životinje poboljšava koncentraciju?
  • Objavljeno: Srijeda, 03.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje japanskih znanstvenika je pokazalo da gledanje u slike ljupkih životinja, kao što su štenci i mačići, može poboljšati koncentraciju.

U istraživanju je sudjelovao 132 studenata sa Sveučilišta Hiroshima koji su bili podijeljeni u 3 grupe. Svaka grupa je rješavala određene zadatke, a jedna grupa je tijekom rješavanja zadataka gledala slike ljupkih životinja na monitoru.

Znanstvenici su ustanovili da su studenti, koji su gledali u slike ljupkih životinja, imali za čak 44% bolje rezultate i pokazali su za 12% veću razinu koncentracije.

"Rezultati ovog istraživanja upućuju na to da gledanje u slike ljupkih životinja poboljšava koncentraciju", DailyMail prenosi izjavu voditelja istraživanja prof. Hiroshia Nittonoa.

Iako su rezultati istraživanja preliminarni, ništa vas neće koštati da sami isprobate ono što znanstvenici pokušavaju dokazati.

Kako biste poboljšali učinkovitost na radnom mjestu, stavite na vidljivo mjesto sliku životinjice koja je vama ljupka i svaki put kada osjetite pad razine koncentracije gledajte neko vrijeme u sliku i dopustite pozitivnim osjećajima da prevladaju, a možda vam poraste i razina koncentracije.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti