Griješite li u njezi kože zimi?

Griješite li u njezi kože zimi?

Griješite li u njezi kože zimi?
  • Objavljeno: Srijeda, 25.02.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Koliko često nanosite kremu sa zaštitnim faktorom tijekom zime? Iako možda smatrate da za to nema potrebe, kremu sa zaštitnim faktorom je potrebno nanositi tijekom cijele godine.

"Samo zato što je hladnije, to ne znači da ne trebate zaštiti kožu od štetnog ultraljubičastog zračenja", izjavila je dr. Sejal Shah.

Ultraljubičasto zračenje do Zemlje dolazi svaki dan, bez obzira na to je li hladno i oblačno ili nije, stoga je važno kožu štititi tijekom cijele godine. Čak 80% od ukupnog ultraljubičastog zračenja prodire do vaše kože tijekom oblačnog dana.

Kremu sa zaštitnim faktorom trebate nanijeti čak i na dane kada nećete dugo boraviti u prirodi. Novo istraživanje, objavljeno u časopisu Science, otkriva da se šteta, uzrokovana izlaganjem suncu, ponekad počinje primjećivati nekoliko dana nakon samog izlaganja.

Kremu sa zaštitnim faktorom ne morate nanositi obilato kako bi ona odradila svoju funkciju. Također, uzmite u obzir da postoji niz kozmetičkih proizvoda, uključujući pudere, koji u sebi sadržavaju zaštitni faktor i pomoći će vam u prevenciji oštećenja kože tijekom ljeta, ali i zime.

Prethodna istraživanja su pokazala da je nezaštićeno izlaganje suncu jedan od vodećih uzročnika prijevremenog nastanka znakova starenja. Ostali česti uzroci su pušenje i nepravilne prehrambene navike.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti