Hidratacija je neophodna

Hidratacija je neophodna

Hidratacija je neophodna
  • Objavljeno: Subota, 07.07.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Hidratacija je neophodna tijelu da obavlja sve potrebne funkcije. Svaka stanica organizma se sastoji od vode, koja im je potrebna za nesmetan rad.

Hidratacija je posebno važna za mršavljenje i tijekom tjelovježbe. Istraživanja su pokazala da osobe koje ne unose dovoljnu količinu vode osjećaju psihički umor i manjak koncentracije.

Voda će ispuniti i vaš trbuh, što vam može pomoći kod unosa manje količine hrane i kalorija.

Međutim, osim redovitog unosa vode, važna je i temperatura vode koju pijete. Naime, nekada je bolje piti hladnu vodu, a ponekad toplu.

Hladna voda će potaknuti sagorijevanje kalorija, ali to je tek nekih 8 kalorija, što i nije značajna brojka. Iako će vas hladna i topla voda jednako dobro hidratizirati, hladna voda je osvježavajuća, zbog čega pruža veće zadovoljstvo nakon fizičke aktivnosti.

Čaša tople vode prije obroka će pomoći da se osjećate sito, što će razultirati manjim unosom hrane. Zapravo, kada poželite nešto prigristi, popijte čašu tople voode kako biste prvo ustanovili jeste li uistinu gladni ili ste to zamijenili sa simptomima dehidracije (smanjena energija, vrtoglavica, glavobolja i osjećaj gladi).

Unosite vodu redovito, naročito tijekom ljetnih vrućina jer će ona nadomjestiti izgubljenu količinu vode te pomoći kod rashlađivanja tijela.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti