Hipnoza pobjeđuje kronični umor?

Hipnoza pobjeđuje kronični umor?

Hipnoza pobjeđuje kronični umor?
  • Objavljeno: Petak, 07.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Hipnoza, zajedno s kognitivnom bihevioralnom terapijom, je dovoljna da ublaži kronični umor u idućih 6 mjeseci, otkriva novo istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Clinical Oncology.

U istraživanju je sudjelovalo 200 žena, koje pate od raka dojke i odlaze na terapiju zračenja. Znanstvenici su ih podijelili u 2 grupe. Jedna grupa je tijekom terapije zračenja 2 puta tjedno odlazila na savjetovanje s psihologom u razdoblju od 15 minuta, a druga grupa je zadnji dan terapije zračenja sudjelovala u hipnozi u trajanju od 30 minuta.

Otkrijte uzroke umora i bezvoljnosti!

Rezultati su pokazali da žene, koje su išle na hipnozu, imaju za 79% manju razinu kroničnog umora, u odnosu na žene koje su išle na psihološka savjetovanja.

Znanstvenici ističu da su pozitivni učinci hipnoze u prosjeku trajali 6 mjeseci, što je poprilično dugo razdoblje za samo 30 minuta terapije.

Kronični umor karakterizira osjećaj neispavanosti i manjak želje za bilo kakvim aktivnostima, bez obzira na adekvatnu količinu sna i prehranu.

Prethodna istraživanja su pokazala da sve veći broj ljudi pati od kroničnog umora, a jedan od glavnih uzročnika je neadekvatno suočavanje sa stresom.

Hipnoza direktno smanjuje osjećaj kroničnog umora, a kognitivno bihevioralna terapija mijenja način razmišljanja i suočavanja s kroničnim umorom, stoga znanstvenici predlažu kombinaciju psihoze i bihevioralno kognitivne terapije.

Jeste li umorni, boli vas glava i ne možete se fokusirati? Candida je mogući uzrok!

Ipak, trebate znati da postoje različite vrste psihoze i da svakako trebate ići kod licenciranog profesionalca kako biste uistinu osjetili pozitivno djelovanje.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti