Mogu li probiotici pobijediti akne?

Mogu li probiotici pobijediti akne?

Mogu li probiotici pobijediti akne?
  • Objavljeno: Nedjelja, 09.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Na probavu utječu stres, anksioznost, način prehrane i učestalost vježbanja. Kada je ravnoteža rada probavnog sustava narušena, dolazi do upale u tijelu.

Upalni procesi u tijelu mogu uzrokovati nastanak akni i prištića, iz čega možemo zaključiti da probava značajno utječe na vaš ten.

Pripremite probiotski zimski smoothie!

Prethodna istraživanja su pokazala da probiotici mogu ublažiti prištiće i akne, ali rezultati nisu bili dovoljno pokrijepljeni činjenicama.

U novom istraživanju američki znanstvenici su proučavali kako probiotici djeluju na akne kada se nanose direktno na kožu, a ne dok se konzumiraju.

Sudionici su bili podijeljeni u 2 grupe. Jedna grupa je u razdoblju od 8 tjedana nanosila kreme obogaćene probioticima svaki dan na područje lica i vrata, a druga grupa placebo, prenosi Prevention.

Provjerite koji su vam probiotici potrebni za bolje zdravlje!

Rezultati su pokazali da su probiotici smanjili akne i prištiće za čak 89%, dok je placebo smanjio akne i prištiće za 50%.

Znanstvenici ističu da nije potrebno kupovati kreme koje su obogaćene probioticima, već je dovoljno nanositi na kožu namirnice bogate probioticima. Najbolji izvori su jogurt, kefir i kiseli kupus.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti