Idealna dob za ulazak u brak je 26 godina

Idealna dob za ulazak u brak je 26 godina

Idealna dob za ulazak u brak je 26 godina
  • Objavljeno: Srijeda, 14.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanje u Britaniji pokazalo je da se današnje žene žele udati ranije nego one prije deset godina. Strah od toga da će se pretvoriti u Bridget Jones i budućnost gledati same kroz praznu čašu očito je ubrzala povratak tradicionalnih vrijednosti.

Istraživanje provedeno na više od 2000 žena u dvadesetim godinama pokazalo je da one smatraju kako je idealna dob za ulazak u brak 26 godina, dok je idealna dob za rađanje prvog djeteta u 27. godini.

Prije samo deset godina na isto pitanje žene su odgovarale da su rane tridesete idealna dob za uplovljavanje u bračne vode. Pokazalo se i da osam od deset žena, što je oko 78 posto, vjeruje da bi brak trebao trajati do kraja života.

Kod mladih žena čiji su roditelji razvedeni taj broj je i veći, pa ih 82 posto još uvijek sanja da će nakon što izreknu sudbonosno 'da' živjeti s partnerom dok ih smrt ne rastavi.

Stručnjaci smatraju da je ovaj novi trend jednostavno reakcija na generaciju razvedenih, pa žene žele imati stabilnost ne samo za sebe već i za svoju djecu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti