Isprobajte ovaj trik za pripremu savršeno kuhanog jajeta!

Isprobajte ovaj trik za pripremu savršeno kuhanog jajeta!

Isprobajte ovaj trik za pripremu savršeno kuhanog jajeta!
  • Objavljeno: Petak, 09.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ukusna, hranjiva i super jednostavna za pripremiti, tvrdo kuhana jaja su najbolja opcija za doručak ili zdravi međuobrok. No, često se dogodi da premalo ili predugo kuhamo jaja.

Otkrivamo vam savršen trik kojim ćete svaki put savršeno skuhati jaja. Ovom tehnikom, umjesto kuhanja u kipućoj vodi, jaje pripremate na pari. Tako će se jaje ravnomjerno skuhati.

Neposredno nakon kuhanja, uronite jaje u ledenu vodu kako biste olakšali guljenje ljuske.

Saznajte koliko dugo smijemo čuvati jaja u hladnjaku!

Koraci za pripremu savršeno kuhanog jajeta:

  • Stavite 3 cm vruće vode u lonac.
  • Umetnite cjedilo odgovarajuće veličine tako da dno cjedila ne dodiruje vodu (nikako ne koristiti plastično).
  • Pokrijte lonac i pustite da voda prokuha.
  • Dodajte jaja u nastalu parnu kupelj, poklopite i kuhajte 6 minuta (za meko kuhana) ili 11 minuta (za tvrdo kuhana jaja).
  • Kuhana jaja izvadite i stavite u zdjelu ledene vode.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti