Isprobajte ovaj trik za pripremu savršeno kuhanog jajeta!

Ukusna, hranjiva i super jednostavna za pripremiti, tvrdo kuhana jaja su najbolja opcija za doručak ili zdravi međuobrok. No, često se dogodi da premalo ili predugo kuhamo jaja.
Otkrivamo vam savršen trik kojim ćete svaki put savršeno skuhati jaja. Ovom tehnikom, umjesto kuhanja u kipućoj vodi, jaje pripremate na pari. Tako će se jaje ravnomjerno skuhati.
Neposredno nakon kuhanja, uronite jaje u ledenu vodu kako biste olakšali guljenje ljuske.
Saznajte koliko dugo smijemo čuvati jaja u hladnjaku!
Koraci za pripremu savršeno kuhanog jajeta:
- Stavite 3 cm vruće vode u lonac.
- Umetnite cjedilo odgovarajuće veličine tako da dno cjedila ne dodiruje vodu (nikako ne koristiti plastično).
- Pokrijte lonac i pustite da voda prokuha.
- Dodajte jaja u nastalu parnu kupelj, poklopite i kuhajte 6 minuta (za meko kuhana) ili 11 minuta (za tvrdo kuhana jaja).
- Kuhana jaja izvadite i stavite u zdjelu ledene vode.
-
Recept dana
Juha od tikvice i karfiola
45 min12345 -
Recept tjedna
Jednostavni sladoled od jagoda i lubenice
20 min12345 -
Recept mjeseca
Namaz od cikle i feta sira
1:20h12345