Žene s velikom stražnjicom su pametnije i zdravije!

Žene s velikom stražnjicom su pametnije i zdravije!

Žene s velikom stražnjicom su pametnije i zdravije!
  • Objavljeno: Subota, 10.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja pokazuju da veće stražnjice nisu samo objekt seksualne privlačnosti, nego stvarni pokazatelj povećane inteligencije i odličan indikator za kronične bolesti.

Ova zanimljiva vijest dolazi od znanstvenika sa Sveučilišta u Oxfordu koji su otkrili ove izvanredne osobine žena s oblinama.

Ispostavilo se da žene s većom stražnjicom imaju nižu razinu kolesterola i šećera u krvi vjerojatno zato što proizvode više hormona. To znači da su manje šanse da će te žene doživjeti srčane probleme i dijabetes.

Veća stražnjica zahtijeva višak omega 3 masti koje potiču razvoj mozga. Također je otkriveno nešto zanimljivo u odnosu na djecu čije majke imaju šire bokove.

Provjerite što oblik stražnjice govori o vašem zdravlju!

Ta djeca su navodno intelektualno superiorna u odnosu na djecu čije majke imaju manje oblina. U istraživanju je sudjelovalo 16.000 žena. Rezultati su pokazali da su kod žena s većom stražnjicom prisutne veće količine hormona leptina,koji je odgovoran za regulaciju tjelesne težine i hormona dinopektina, koji ima protuupalno djelovanje i služi za zaštitu vaskularnog sustava.

Također je otkriveno da masno tkivo u stražnjici zapravo lovi štetne masne čestice i tako sprječava mogućnost za pojavu kardiovaskularnih bolesti. Postoji čak i istraživanje koje pokazuje da žene s većom stražnjicom i manjim strukom duže žive.

Ova istraživanja pokazuju da velike stražnjice nisu samo lijepe, nego i odraz inteligencije i zdravlja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti