Isprobajte ovih sedam eteričnih ulja koja se bore protiv anksioznosti!

Isprobajte ovih sedam eteričnih ulja koja se bore protiv anksioznosti!

Isprobajte ovih sedam eteričnih ulja koja se bore protiv anksioznosti!
  • Objavljeno: Subota, 24.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Aromaterapija je oblik alternativne medicine kojom se najčešće liječi stres. Jeste li znali da postoje eterična ulja koja se koriste za liječenje tjeskobe i potiču opuštanje? Donosimo 7 zdravih eteričnih ulja koja nevjerojatno mirišu i mogu ublažiti vaše tegobe.

Ulje cedrovine

Ovo ulje ima opuštajući učinak na um. Često ga koriste za premazivanje namještaja, pa spojite ugodno s korisnim i obnovite svoj stari drveni namještaj, duboko dišite i istovremeno se opuštajte.

Ulje vetivera

Nazivaju ga i uljem mira. Ima jedinstven i prepoznatljiv miris. Posjeduje zemljasto travnatu notu, no vrlo je ugodno. Često ovaj miris asocira na muškarce jer ga sadrže mnoge kolonjske vodice. Ako ste ikada primijetili da vas neki parfem smiruje, to nije slučajno jer vjerojatno sadrži vetiver.

Manjak ovog minerala uzrokuje anksioznost, depresiju i bolove u mišićima!

Ulje lavande

Lavanda je vjerojatno najpoznatija biljka koja umiruje tjeskobu i smanjuje stres. Ulje lavande ima blagi sedativni učinak i klinički je dokazano da smanjuje razinu stresa.

Ulje ružmarina

Ovo ulje ima izrazito snažan miris, a vrlo je blagotvoran za ljudsku psihu. Upravo taj spoj može smanjiti stres i poboljšati oštrinu uma kroz opuštenu atmosferu.

Ylang ylang

Ulje ylang ylanga dobiva se vodenom destilacijom cvijeta, a mirisom podsjeća na jasmin. Istraživanja pokazuju da ylang ylanga pomaže u liječenju stresa i depresije, a također su poznati njegovi afrodizijački učinci.

Ulje naranče

Naranče imaju prekrasan sočan, osvježavajući miris. Istraživanja pokazuju da ulje naranče može smanjiti anksioznost i podići raspoloženje.

Ulje geranija

Ulje geranija ima miris koji je sličan ruži. Ima i citrusnu notu. Predivnog je mirisa i izrazito je učinkovito za smirivanje anksioznosti.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti