Istrenirajte um da se ne brinete previše!

Istrenirajte um da se ne brinete previše!

Istrenirajte um da se ne brinete previše!
  • Objavljeno: Petak, 19.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svi znaju da prekomjerna količina brige i stresa može uništiti naše mentalno zdravlje. I to bi trebalo biti dovoljno da privuče pozornost svih kako bi smanjili količinu stresa. A jeste li znali da je stres vidljiv i na vašem fizičkom izgleda, odnosno da brige imaju jednako štetne učinke na tjelesno, kao i na psihičko zdravlje? Sad vam vjerojatno više nije svejedno i želite se riješiti svih briga.

Stres je prirodni mehanizam i signal da se vaše tijelo priprema za borbu. Prije mnogo stoljeća stres su doživljavali vojnici i oni koji su se spremali za borbu, a danas ga ljudi osjećaju gotovo svakog dana, najviše zbog obaveza na poslu i preklapanja između slobodnog vremena s obitelji i rada.

Evo što se događa s tijelom. Kad dođe do stresne situacije, mišići postaju napeti i crpe krv, ostavljajući vas blijedima i iscrpljenima. Budući da nema tjelesnog oslobođenja za ovaj izgrađeni pritisak, on se okreće prema samom organizmu uzrokujući drhtanje i bol u različitim dijelovima tijela poput ruku, nogu, leđa i glave. Ako je ozbiljnije, stres može uzrokovati i probleme s probavom, odnosno dovesti do zatvora ili proljeva.

Otkrijte učinak pozitivnih emocija na zdravlje!

Ako ste se sad već počeli brinuti za svoje tijelo i um, pogledajte savjete kako istrenirati mozak da se ne brinete previše!

1. Napišite sve na papir

Ako ne želite riskirati posao ili vas je strah da ne narušite obiteljske odnose, uzmite papir i napišite što vas muči. To će momentalno osloboditi vaš um i dati vam konkretnu ideju da konačno dođete do rješenja problema uz eventualne najbolje i najgore scenarije.

2. Meditacija i odmor

Kada vaše misli previše prevladavaju i brige vam se motaju po glavi, dobro je potpuno očistite um. Meditacija je izvrsno rješenje, a ako želite, možete i zadrijemati ili kratko odmoriti uz laganu glazbu. Čak ako to učinite na samo par minuta, primijetit ćete razliku i odmor će postati vaš sastavni dio dana.

Saznajte kako zavoljeti svoj posao!

3. Ispušite se na treningu

Ne morate trenirati borilačke sportove da biste se ispuhali, dovoljno je da počnete vježbati i ubrzo ćete vidjeti sve prednosti tjelovježbe. Tjelovježba smanjuje razinu hormona stresa u vašem tijelu, kortizola i adrenalina, tako što ih koristi tijekom vježbi. Isto tako, vježbanje povećava razinu endorfina u vašem sustavu, koji je poznat kao hormon sreće pa brige brže nestanu.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti