Jabuka pomaže kod mršavljenja

Jabuka pomaže kod mršavljenja

Jabuka pomaže kod mršavljenja
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vlakna su važan dio uravnotežene prehrane, a odlična su i za mršavljenje jer ispunjavaju želudac te tako stvaraju osjećaj sitosti.

Većina ljudi ne unosi dovoljno vlakana. Preporuča se da žene trebaju uzimati 25g dnevno, dok muškarcima treba 35g. Međutim, prosječni unos vlakana je tek 15g, što je premalo.

Jedna jabuka sadrži 4.4g vlakana. To vam se može činiti malo, ali vrsta vlakana koju ćete pronaći u jabuci je pektin koji, za razliku od ostalih vrsta vlakana, duže stvara osjećaj sitosti.

Pripremite salatu od orašastih plodova i jabuke!

Istraživanja su pokazala da sudionici, koji redovito jedu jabuku prije obroka znatno lakše održavaju težinu, ali i mršave.

Njemački Centar za istraživanje raka je ustanovio da osobe koje jedu barem jednu jabuku dnevno imaju manji rizik od raka usne šupljine, dojke, debelog crijeva, bubrega i jajnika.

Jabuka je snažan antioksidans i blokira rast stanica raka te poboljšava imunološki sustav.

Dakle, nema razloga da jabuka ne postane vaše omiljeno voće. Nije važno jedete li ju ujutro, prije jela ili popodne. Važno je da jabuku ne jedete u kasnim popodnevnim satima kako biste mogli nesmetano spavati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti