Jabuka pospješuje libido

Jabuka pospješuje libido

Jabuka pospješuje libido
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene, koje pojedu barem jednu jabuku dnevno, imaju veću želju za seksom, u odnosu na žene, koje jabuke jedu rijetko ili nikako, otkriva nam novo istraživanje znanstvenika iz Italije, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Archives of Gynecology and Obstetrics.

Povećajte libido i uživajte!

U istraživanju je sudjelovala 731 žena u dobi od 19 do 43 godine, koje nikada nisu osjećale probleme sa željom za seksom. Znanstvenici su ih podijelili u 2 grupe - žene koje su svakodnevno jele najmanje 1 jabuku i one koje su jabuke jele jako rijetko ili nikako.

Sve žene su ispunjavale upitnik koji je sadržavao pitanja o želji za seksom, uzbuđenošću, postizanju orgazma i zadovoljstvu seksualnim životom.

Rezultati istraživanja su pokazali da su žene, koje su dnevno jele barem 1 jabuku, imale veću želju za seksom i bile zadovoljnije seksualnim životom.

Znanstvenici su uzeli u obzir sve faktore koji mogu utjecati na želju za seksom, a to su najčešće kontracepcijske pilule, prehrambene navike, fizička aktivnost i uzimanje nekih lijekova. Čak i nakon analize drugih faktora, rezultati su ostali isti.

Saznajte koji tip libida imate!

Jabuka sadrži polifenole i antioksidante koji pospješuju cirkulaciju krvi, a bolja cirkulacija krvi znači jača želja za seksom. Također sadrže floridzin, fitoestrogen, koji u tijelu ima djelovanje slično estrogenu i na taj način igra važnu ulogu u razini želje za seksom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti