Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jabuka pospješuje libido

Jabuka pospješuje libido

Jabuka pospješuje libido
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.07.2014.
  • Broj pregleda: 234
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Žene, koje pojedu barem jednu jabuku dnevno, imaju veću želju za seksom, u odnosu na žene, koje jabuke jedu rijetko ili nikako, otkriva nam novo istraživanje znanstvenika iz Italije, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Archives of Gynecology and Obstetrics.

Povećajte libido i uživajte!

U istraživanju je sudjelovala 731 žena u dobi od 19 do 43 godine, koje nikada nisu osjećale probleme sa željom za seksom. Znanstvenici su ih podijelili u 2 grupe - žene koje su svakodnevno jele najmanje 1 jabuku i one koje su jabuke jele jako rijetko ili nikako.

Sve žene su ispunjavale upitnik koji je sadržavao pitanja o želji za seksom, uzbuđenošću, postizanju orgazma i zadovoljstvu seksualnim životom.

Rezultati istraživanja su pokazali da su žene, koje su dnevno jele barem 1 jabuku, imale veću želju za seksom i bile zadovoljnije seksualnim životom.

Znanstvenici su uzeli u obzir sve faktore koji mogu utjecati na želju za seksom, a to su najčešće kontracepcijske pilule, prehrambene navike, fizička aktivnost i uzimanje nekih lijekova. Čak i nakon analize drugih faktora, rezultati su ostali isti.

Saznajte koji tip libida imate!

Jabuka sadrži polifenole i antioksidante koji pospješuju cirkulaciju krvi, a bolja cirkulacija krvi znači jača želja za seksom. Također sadrže floridzin, fitoestrogen, koji u tijelu ima djelovanje slično estrogenu i na taj način igra važnu ulogu u razini želje za seksom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti