Jednostavni recepti za zdrav doručak od zobenih pahuljica!

Jednostavni recepti za zdrav doručak od zobenih pahuljica!

Jednostavni recepti za zdrav doručak od zobenih pahuljica!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.04.2016.
  • Broj pregleda: 5.032
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zobene pahuljice su jedan od najboljih izbora za doručak. Imaju odlična nutritivna svojstva, sadrže dijetalna vlakna, tiamin, magnezij i fosfor, a jako su dobar izvor mangana. Dosadašnja istraživanja su pokazala da zobene pahuljice mogu smanjiti rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, probavnih smetnji i tegoba, a odličnima su se pokazale i u boljoj kontroli zdrave tjelesne težine.

Zobene pahuljice s narančom i kakaom

Naranča je dobar izvor tiamina, folne kiseline i kalija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Kakao ima odlično antioksidacijsko svojstvo, dobar je izvor proteina, kalija i cinka, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, željeza, magnezija, fosfora, bakra i mangana.

Potražite recept za zobene pahuljice s narančom i kakaom!

Zobene pahuljice sa chia sjemenkama i bademovim mlijekom

Chia sjemenke su dobar izvor kalcija i fosfora, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i mangana. Bademovo mlijeko je odlična alternativa kravljem mlijeku, dobar je izvor riboflavina, magnezija i mangana, a jako dobar izvor vitamina E.

Potražite recept za zobene pahuljice sa chia sjemenkama i bademovim mlijekom!

Zobene pahuljice sa cimetom i bananom

Cimet je dobar izvor vitamina K i željeza, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, kalcija i mangana. Banane brzo podižu razinu energije, dobar su izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, kalija i mangana, a jako dobar izvor vitamina B6.

Potražite recept za zobene pahuljice sa cimetom i bananom!

Najčitanije zanimljivosti