Jesu li bijeli zubi zdravi zubi

Jesu li bijeli zubi zdravi zubi

Jesu li bijeli zubi zdravi zubi
  • Objavljeno: Srijeda, 24.07.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Neki od nas žele ravnu kosu, dok drugi žele neukrotive uvojke. Neki žele biti tamnoputi, a nekima je svijetla put ljepša. Ipak, svi se slažemo oko jedne stvari, a to je da su bijeli zubi ljepši od žutih. No, koji je najbolji način izbjeljivanja zubi, a da imate što manje negativnih posljedica?

Novo istraživanje američkih znanstvenika, objavljeno u časopisu Journal of the American Dental Association, pokazuje da samostalno izbjeljivanje zubi s proizvodima koje vam najčešće daje vaš stomatolog, može oštetiti površinu zubi.

Također su ustanovili da se smanjuje razina minerala u zubima, koji su neophodni za njihovo zdravlje i očuvanje.

Konstantno smanjenje minerala u zubima u većini slučajeva uzrokuje nastanak karijesa i promjenu u strukturi i izgledu zubi.

Rezultati ovog istraživanja pokazuju da bijeli zubi nisu znak zdravih zubi, naročito ako je riječ o samostalnom izbjeljivanju pomoću proizvoda koji ne jamče sigurnost.

Proizvodi za izbjeljivanje zubi koje koriste stomatolozi sadrže 35% hidrogen peroksida koji prodire duboko u caklinu i aktivira procese koji potiču mineralizaciju.

S druge strane, proizvodi za izbjeljivanje zubi, koje koristite samostalno, sadrže manju koncentraciju hidrogen peroksida i ne aktiviraju procese koji potiču mineralizaciju. To znači da djeluju na površinski dio zuba i uzrokuju smanjenje razine minerala.

Iako postoji veliki broj metoda izbjeljivanja zuba i za svaku metodu postoji verzija koju vi samostalno možete raditi, vrijedi uložiti u izbjeljivanje zubi od strane stručnjaka kako vaši zubi ne bi postali oštećeni.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti