Jesu li ćelavi muškarci privlačniji?

Jesu li ćelavi muškarci privlačniji?

Jesu li ćelavi muškarci privlačniji?
  • Objavljeno: Utorak, 28.06.2016.
  • Broj pregleda: 521
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nedavno istraživanje otkriva da su ćelavi muškarci ženama privlačniji jer ih one doživljavaju kao muževnijima, moćnijima i više dominantnima. Znanstvenici su proučavali rezultate od čak 3 istraživanja koja su analizirala na koji način žene doživljavaju ćelave muškarce i muškarce s kosom.

Rezultati analize su pokazali da žene ćelave muškarce smatraju boljim vođama, moćnijima i utjecajnijima. U jednom istraživanju su žene proučavale slike muškaraca s kosom i obrađene slike tih istih muškaraca bez kose.

Rezultati su pokazali da žene ćelave muškarce doživljavaju privlačnijima, snažnijima, višima i više dominantnima, bez obzira na to što je bila riječ o istim muškarcima.

Prethodna istraživanja su pokazala da postoji povezanost između ćelavosti i povišene razine testosterona, zbog čega ni ne čudi što se ćelavi muškarci smatraju moćnijima jer oni zapravo to i jesu. Ćelavi muškarci jesu utjecajniji i imaju više autoriteta.

Osim toga, znanstvenici su ustanovili da su ćelavi muškarci znatno češće vođe poduzeća i na visokim položajima i funkcijama. Iako nekim muškarcima ćelavost predstavlja problem, nekoliko istraživanja je pokazalo da je ćelavost zapravo odraz muškosti.

Saznajte koje osobine vas čine manje privlačnima!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti