Jesu li ćelavi muškarci privlačniji?

Jesu li ćelavi muškarci privlačniji?

Jesu li ćelavi muškarci privlačniji?
  • Objavljeno: Utorak, 28.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nedavno istraživanje otkriva da su ćelavi muškarci ženama privlačniji jer ih one doživljavaju kao muževnijima, moćnijima i više dominantnima. Znanstvenici su proučavali rezultate od čak 3 istraživanja koja su analizirala na koji način žene doživljavaju ćelave muškarce i muškarce s kosom.

Rezultati analize su pokazali da žene ćelave muškarce smatraju boljim vođama, moćnijima i utjecajnijima. U jednom istraživanju su žene proučavale slike muškaraca s kosom i obrađene slike tih istih muškaraca bez kose.

Rezultati su pokazali da žene ćelave muškarce doživljavaju privlačnijima, snažnijima, višima i više dominantnima, bez obzira na to što je bila riječ o istim muškarcima.

Prethodna istraživanja su pokazala da postoji povezanost između ćelavosti i povišene razine testosterona, zbog čega ni ne čudi što se ćelavi muškarci smatraju moćnijima jer oni zapravo to i jesu. Ćelavi muškarci jesu utjecajniji i imaju više autoriteta.

Osim toga, znanstvenici su ustanovili da su ćelavi muškarci znatno češće vođe poduzeća i na visokim položajima i funkcijama. Iako nekim muškarcima ćelavost predstavlja problem, nekoliko istraživanja je pokazalo da je ćelavost zapravo odraz muškosti.

Saznajte koje osobine vas čine manje privlačnima!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti