Joga pobjeđuje glavobolje!

Joga pobjeđuje glavobolje!

Joga pobjeđuje glavobolje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi ljudi povremeno pate od glavobolja, koje su najčešće simptom slabe cirkulacije, manjka vode u tijelu i manjka fizičke aktivnosti. Prethodna istraživanja su pokazala da tjelovježba može pomoći u smanjenju učestalosti glavobolja, a ovo istraživanje otkriva da je joga među najdjelotvornijima.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Yoga, otkrivaju da osobe, koje pate od kroničnih migrena mogu osjećati olakšanje ako svakodnevno počnu trenirati jogu.

U istraživanju se pokazalo da su sudionici osjećali značajno olakšanje i smanjenje učestalosti migrena kada su 5 puta tjedno vježbali jogu u razdoblju od tek 30 minuta. Prve rezultate su počeli primjećivati odmah, a značajnije olakšanje nakon samo 6 tjedana.

Iako liječnici za glavobolju i migrene najčešće predlažu aerobne vježbe, kod nekih osoba one mogu glavobolju učiniti još gorom i povećati njenu učestalost. Joga je blaga alternativa koju mogu raditi sve dobne skupine. Postoje programi joge koji su prilagođeni za osobe koje pate od težih zdravstvenih stanja.

Joga je odlična za smanjenje razine stresa, za kojega je dokazano da može povećati intenzitet i učestalost glavobolja. Prvi korak u smanjenju učestalosti i intenziteta glavobolja jest smanjenje razine stresa, a dosadašnja istraživanja su pokazala da s jogom nećete pogriješiti.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti