Može li vino pobijediti akne?

Može li vino pobijediti akne?

Može li vino pobijediti akne?
  • Objavljeno: Utorak, 07.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vino je tema velikog broja istraživanja, a posljednjih nekoliko godina znanstvenici iznova otkrivaju nove prednosti vina. Prethodna istraživanja su pokazala da vino može pomoći u prevenciji niza bolesti, a novo istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Dermatology and Therapy, otkriva da vino može pomoći u prevenciji i liječenju akni.

Saznajte kako čokolada i vino potiču pamćenje!

Znanstvenici su testirali glavni aktivni sastojak crnog vina - resveratrol, moćan antioksidant koji se pokazao odličnim u prevenciji bolesti srca i raznih vrsta raka. Prethodna istraživanja su pokazala da resveratrol ima antimikrobno svojstvo i da može pomoći u smanjenju razine bakterija koje su odgovorne za nastanak akni.

Znanstvenici su izdvojili uzorke bakterija koje uzrokuju akne. Kada su ih pomiješali s malom količinom resveratrola, bakterije su se prestale razmnožavati. Potom su dodali sastojke koje pronalazimo u proizvodima za liječenje akni, nakon čega se razina bakterija počela drastično smanjivati.

Znanstvenici ističu da probate kombinaciju resveratrola i klasičnog proizvoda za čišćenje lica. U njega možete dodati malo crnog vina.

Provjerite zašto trebate češće piti crno vino!

No, rezultati istraživanja su preliminarni i potrebno je provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika. Također, znanstvenici nisu testirali djelovanje vina kada se on konzumira, već samo kada se nanosi površinski na kožu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti