Može li vino pobijediti akne?

Može li vino pobijediti akne?

Može li vino pobijediti akne?
  • Objavljeno: Utorak, 07.10.2014.
  • Broj pregleda: 433
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vino je tema velikog broja istraživanja, a posljednjih nekoliko godina znanstvenici iznova otkrivaju nove prednosti vina. Prethodna istraživanja su pokazala da vino može pomoći u prevenciji niza bolesti, a novo istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Dermatology and Therapy, otkriva da vino može pomoći u prevenciji i liječenju akni.

Saznajte kako čokolada i vino potiču pamćenje!

Znanstvenici su testirali glavni aktivni sastojak crnog vina - resveratrol, moćan antioksidant koji se pokazao odličnim u prevenciji bolesti srca i raznih vrsta raka. Prethodna istraživanja su pokazala da resveratrol ima antimikrobno svojstvo i da može pomoći u smanjenju razine bakterija koje su odgovorne za nastanak akni.

Znanstvenici su izdvojili uzorke bakterija koje uzrokuju akne. Kada su ih pomiješali s malom količinom resveratrola, bakterije su se prestale razmnožavati. Potom su dodali sastojke koje pronalazimo u proizvodima za liječenje akni, nakon čega se razina bakterija počela drastično smanjivati.

Znanstvenici ističu da probate kombinaciju resveratrola i klasičnog proizvoda za čišćenje lica. U njega možete dodati malo crnog vina.

Provjerite zašto trebate češće piti crno vino!

No, rezultati istraživanja su preliminarni i potrebno je provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika. Također, znanstvenici nisu testirali djelovanje vina kada se on konzumira, već samo kada se nanosi površinski na kožu.

Najčitanije zanimljivosti