Kako avokado pomaže u borbi protiv raka?

Kako avokado pomaže u borbi protiv raka?

Kako avokado pomaže u borbi protiv raka?
  • Objavljeno: Subota, 23.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Avokado je jedna od najzdravijih namirnica u svijetu. Dosadašnja istraživanja su pokazala da može pomoći u prevenciji niza bolesti, uključujući bolesti kardiovaskularnog sustava, dijabetes tipa 2 i različite vrste raka.

Istraživanja su pokazala da je avokado učinkovit u prevenciji raka dojke jer sadrži visok udio karotenoida i istovremeno potiče apsorpciju karotenoida iz voća i povrća bogatih karotenoidima, a sve zahvaljujući visokom udjelu masti.

Avokado sadrži vitamin C i E koji imaju moćno antioksidacijsko svojstvo i smanjuju razinu lošeg (LDL) kolesterola. Antioksidanti su ključni u borbi protiv slobodnih radikala, za koje su istraživanja pokazala da smanjuju rizik od nastanka kancerogenih stanica.

Avokado potiče rad jetre, organa koji je ključan za eliminaciju toksina iz tijela. Toksini otežavaju rad svake tjelesne stanice i povećavaju rizik od nastanka kancerogenih stanica.

Avokado je jako dobar izvor luteina, antikancerogenog spoja koji je odličan za prevenciju raka prostate i bolesti očiju. Istraživanja su pokazala da avokado može smanjiti rizik od nastanka raka usne šupljine.

Avokado je odličan izvor fitokemikalija i fitonutrijenata, spojeva koji uništavaju stanice raka, zbog čega je avokado odličan za prevenciju širenja stanica raka, a jedno istraživanje je pokazalo da avokado može uništiti matične stanice raka.

Što se tiče sjemenki avokada, njih također možete jesti jer posljednja istraživanja pokazuju da ima odličan učinak na zdravlje cjelokupnog organizma.

Sjemenke avokada imaju moćno protuupalno djelovanje i mogu pomoći u ublažavanju simptoma reumatoidnog artritisa. Također su odlične za bolji rad probavnog sustava i prevenciju raka debelog crijeva.

Saznajte zašto trebate jesti sjemenke avokada!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti