Kava smanjuje rizik od nastanka srčanog udara

Kava smanjuje rizik od nastanka srčanog udara

Kava smanjuje rizik od nastanka srčanog udara
  • Objavljeno: Srijeda, 04.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje, objavljeno u časopisu BMJ Heart, otkriva da su 3 do 4 šalice kave dnevno dovoljno za značajno smanjenje bolesti kardiovaskularnog sustava, uključujući i srčani udar.

Čak i osobe koje piju jednu šalicu kave dnevno, pospješuju zdravlje kardiovaskularnog sustava. Prednosti su još značajnije povećanjem unos kave. Znanstvenici još uvijek nisu sigurni na koji točno način kava smanjuje rizik od nastanka srčanog udara, ali vjeruju da je za to zaslužna velika količina antioksidanata.

Saznajte kako kava može zaštititi vaš mozak!

Prethodna istraživanja su pokazala da kava može pomoći u prevenciji niza stanja koji mogu povećati rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara, a to su najčešće pretilost i dijabetes tipa 2. Također, znanstvenici su ustanovili da kava može regulirati osjetljivost tijela na inzulin i pospješiti funkcioniranje stanica.

No, znanstvenici ističu, kada je u pitanju konzumacija kave, umjerenost je ključna jer prekomjeran unos kave može imati štetan utjecaj na vaše zdravlje, uzrokovati probavne smetnje, probleme sa spavanjem i povećati napetost.

Isprobajte smoothie od kave, banane i kikirikija!

Znanstvenici još uvijek ne znaju ima li kava bez kofeina isti učinak, zbog čega to planiraju definitivno istražiti. Također, nemojte očekivati nikakve prednosti kave ako ju pijete s velikom količinom šećera ili drugih nezdravih dodataka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti